Økomølleriet - Ørbæk

Økomølleriet

 

Kragegården

Kirkeløkken 8

5750 Ringe

Telf: 65982071 Mobil:20812071

Mail: kragegaarden(at)mail.dk

www.kragegaarden.dk

 

Kragegården og Økomølleriet er 2 sider af samme sted.

Kragegården ved Ringe er en gammel familiegård, og Karin og Kristian Rasmus Andersen er 8. generation på gården. De har dyrket økologisk siden 1986 og i 2009 begyndte Kristian at bruge de biodynamiske metoder. Kragegården har været Demetergodkendt i flere år.

 

Drøvtyggere er de vigtigste dyr på en biodynamisk gård på grund af deres gødnings gode virkning på jordens frugtbarhed. På Kragegården er det stude, der leverer gødning. Den bliver suppleret af gødning fra en flok islandske heste, der ’bor til leje’ på gården. Biodynamisk set er det godt med gødning fra flere slags dyr, da de hver på sin måde giver liv til jorden.

En del af jorden er meget velegnet til kartofler, der dels sælges til lokale kunder, dels til Irma. Jordskokker er en anden afgrøde, som Kragegården dyrker mange af, og mange af dem går også til Irmas kunder.

 

Studene slagtes når de er godt 2 år gamle, og kødet sælges ferskt til kunder i lokalområdet. Interesserede kan kontakte Kristian Andersen og få at vide, hvornår der bliver slagtet igen.

 

I 2007 overtog Kristian stenkværne og andet udstyr fra et mølleri og indrettede en kornmølle i den gamle stenlade på Kragegården. Her bliver der formalet korn fra gårdens egne marker, suppleret med biodynamisk og økologisk korn fra andre avlere. Kristian dyrker flere gamle kornarter på grund af deres fine smag. Udbyttet er lavere, men kvaliteten bedre, og de behøver ikke så meget gødning som moderne, højtydende typer af korn.

 

Kristian og en medarbejder maler korn hver dag – ikke til lager, men kun det der er bestilt, og det der bliver solgt inden for et par dage til kunder i mølleriet. Gårdbutikken på Økomølleriet har både fuldkorn og sigtet mel samt flager af rug, hvede, spelt, havre og byg. Melet sælges til helsekostbutikker og andre specialforretninger samt til restauranter og bagerier på Fyn og enkelte andre steder.

 

Økomølleriet sender også mel til private forbrugere. Se bestillingsseddlen her.

 

Læs om Kragegårdens korndyrkning.

Se også TV2 Fyns udsendelse om Økomølleriet

 

 

 

 

Hjemmesiden er oprettet af Foreningen for Biodynamisk Jordbrug med støtte af projektmidler til lokal biodynamisk afsætning

fra Fonden for økologisk landbrug i 2014.

Foreningen for Biodynamisk Jordbrug, Silkeborgvej 260, 8230 Åbyhøj/Århus, Tlf. 86199445, mail biodynamisk-forening(at)mail.tele.dk