Birkemosegård - Sj. Odde

Birkemosegaard

 

Oddenvej 165

4583 Sjællands Odde

Tlf: 5932 7241

mail: info(at)birkemosegaard.dk

www.birkemosegaard.dk

 

Birkemosegaard er en af de ældste biodynamiske gårde i Danmark. Den blev omlagt i 1975. Gården ligger på toppen af Sjællands Odde med en storslået udsigt mod øst ud over Kattegat. Kung og Jesper Andersen dyrker gårdens 130 ha på typisk biodynamisk vis: med en stor mangfoldighed af afgrøder. De dyrker flere slags korn til Aurion og et meget stort sortiment af grøntsager og frugt. Gårdens kvæg og grise bliver til pålæg og kød hos en lokal slagter, og varerne sælges direkte fra Birkemosegaard.

 

Gårdbutikken har, udover Birkemosegaards egne produkter, et stort udvalg af biodynamiske og økologiske fødevarer: mel, marmelader, safter, tørvarer, øl, vine m.m. Mange i lokalområdet bruger butikken som dagligvarebutik, og om sommeren er der ekstra travlt pga. de mange sommerhuse på Odden.

 

Birkemosegaard har vareture til København flere gange om ugen. Varerne leveres på forskellige adresser, hvor kunderne henter dem. Også Københavns Fødevarefællesskab nyder godt af grøntsagerne fra Birkemosegaard.

 

Se også Birkemosegaards Facebookside

Hjemmesiden er oprettet af Foreningen for Biodynamisk Jordbrug med støtte af projektmidler til lokal biodynamisk afsætning

fra Fonden for økologisk landbrug i 2014.

Foreningen for Biodynamisk Jordbrug, Silkeborgvej 260, 8230 Åbyhøj/Århus, Tlf. 86199445, mail biodynamisk-forening(at)mail.tele.dk