Gartneriet Rødmose - Vejle

Gartneriet Rødmose

 

Rødmosevej 131, Tiufkær

6052 Viuf

Tlf. 51 24 22 07

mail: em(at)roedmose.dk

www.roedmose.dk

 

Gartneriet Rødmose er Vejle og omegns lokale leverandør af biodynamiske grøntsager, frugt, krydderurter og blomster – og har været det i 35 år. Gartner Endrik Maat har haft gartneriet i 25 år og skabt et af landets mest alsidige jordbrug, der er mere end et gartneri: her er plads til både høns, køer, geder, heste, katte og bier på de 10 ha jord lige syd for Vejle. Det gør gartneriet selvforsynende med foder og gødning. ’En mangfoldighed af liv’ er kodeordet på Rødmose, og det ses også ved de mange naturelementer på gartneriet, der er indrammet af levende hegn.

 

En frugtbar jord og to drivhuse, kun solopvarmet, giver Rødmose mulighed for at byde på friske grøntsager og krydderurter næsten hele året. Det ses på torveboden, der bugner med gartneriets egne varer, suppleret med indkøbte biodynamiske og økologiske frugter og grøntsager samt nødder, safter og marmelader.

 

Rødmose har en stor kundekreds på de to ugentlige torvedage: om torsdagen ved Steinerskolen og om lørdagen ved gågaden i Vejle Midtpunkt. Endrik Maat leverer desuden til lokale børnehaver, gourmetrestauranten Tree-Top på Hotel Munkebjerg og Brød&Co´s café, begge i Vejle.

 

Gartneriet har en aktiv vennekreds, foreningen Rødmoses Venner, der hjælper til med praktiske ting på gartneriet, f.eks. præparatarbejde, reparationer, lugning og høstmarkeder. Medlemmer af foreningen tager sig også af Rødmose hjemmeside, nyhedsmails og facebookside.

 

 

Hjemmesiden er oprettet af Foreningen for Biodynamisk Jordbrug med støtte af projektmidler til lokal biodynamisk afsætning

fra Fonden for økologisk landbrug i 2014.

Foreningen for Biodynamisk Jordbrug, Silkeborgvej 260, 8230 Åbyhøj/Århus, Tlf. 86199445, mail biodynamisk-forening(at)mail.tele.dk