Urtegartneriet - Silkeborg

Urtegartneriet

 

Buskhedevej 43

8600 Silkeborg

Tlf: 8686 7430

mail: info(at)urtegartneriet.dk

www.urtegartneriet.dk

 

Urtegartneriet er et lille biodynamisk specialgartneri med et meget stort udvalg af krydderurter, lægeplanter og duftplanter. De biodynamiske planter sælges direkte fra gartneriet samt til kunder i hele landet.

Kirsten og Erik Vang Nielsen laver selv alle planterne af frø eller stiklinger. De brænder for at dyrke planterne, så de er robuste og rige på duft- og smagsstoffer. Det er de, fordi de plantes i Urtegartneriets pottejordsblanding, som får en velomsat kompost af kogødning, der er tilsat de biodynamiske kompostpræparater.

Frøene er fortrinsvis biodynamiske, suppleret med økologiske til plantetyper, hvor der ikke kan fås biodynamiske frø.

 

Urtegartneriet forhandler også et stort sortiment frø og bøger om dyrkning af planterne – se sortimentet på deres hjemmeside.

På hjemmesiden er der mange gode råd om hvordan man sår, planter, laver egne frø og småplanter. Der er gode råd om, hvad man kan dyrke for at tiltrække sommerfugle og bier – og mange flotte billeder af sommerfugle og sværmere i Urtegartneriets have.

 

 

 

 

Hjemmesiden er oprettet af Foreningen for Biodynamisk Jordbrug med støtte af projektmidler til lokal biodynamisk afsætning

fra Fonden for økologisk landbrug i 2014.

Foreningen for Biodynamisk Jordbrug, Silkeborgvej 260, 8230 Åbyhøj/Århus, Tlf. 86199445, mail biodynamisk-forening(at)mail.tele.dk